Hétfőn érettségi: itt van sok szám

Forrás: Index
Megjelenés: 2014. április 29.
Szerző: -

Május 5-én, hétfőn kezdődnek az érettségik. A hagyományok szerint hétfőn a magyar írásbeli vizsga lesz az első. Kedden matematikából, szerdán történelemből írnak dolgozatok a végzősök.

Az írásbeli vizsgák május 26-áig tartanak. Az emelt szintű szóbeliket június 5-én kezdik meg, a középszintű szóbeli vizsgák június 16-án kezdődnek és 27-ig tartanak.

DBELO20130508018

Fotó: Beliczay László

A kétszintű érettségi 2005-ös bevezetése óta a vizsgák kiváltják az egyetemi és főiskolai felvételiket is (a művészeti és a művészetközvetítési képzések kivételével).

Az idei érettségi számokban:

83 000

Idén ennyi középiskolás tesz rendes érettségit. Ők a végzős középiskolások.

117 800

Idén összesen ennyien érettségiznek, mert a rendes érettségiken kívül még 34 800-an tesznek le legalább egy tárgyból valamilyen vizsgát.

429 500

Ennyi vizsgát tesznek le a diákok összesen. Érettségi bizonyítványaikba és tanúsítványaikba további 61 450 érettségi vizsgaeredmény kerül a már korában megszerzett vizsgaeredményeik alapján.

388 300

Az összes vizsgából ennyi a középszintű.

41 200

Az összes vizsgából ennyi az emelt szintű.

7%

Ennyivel nőtt az emelt szintű vizsgák száma tavalyhoz képest. Ez arra utal, hogy a felsőoktatási felvételiken is emelkednek a követelmények.

22 000

Ennyi előrehozott vizsgát tesznek le idén a középiskolák alacsonyabb évfolyamaira járó diákok. Ez a vizsgák 5 százaléka. Az előrehozott vizsgák száma az előző év hasonló vizsgaidőszakához képest a felére csökkent a vizsgaszabályzat módosítása miatt.

11 300

Idén ennyi ismétlő vagy kiegészítő érettségi vizsgát tesznek le a már érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők. Ez a szám a tavalyinál 2500-zal több.

10 500

Ennyi szintemelő vizsgát tesznek. Ezek az érettségizők már korábban tettek középszintű vizsgát, de most a magasabb szintet próbálják meg, hogy több pontot érjenek el a felvételin.

egyéb

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>